Следвайте Гласове в ТелеграмСофийската филхармония кани почитателите си на 14 септември

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСофийската филхармония кани почитателите си на 14 септември
Коментари Харесай

Първите кларинетисти на Виенската и Берлинската филхармония се събират в общ концерт с Националния оркестър

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Софийската филхармония кани феновете си на 14 септември в зала " България " на концерт с братята от именитата музикална фамилия Отензамер - Даниел и Андреас.

Даниел Отензамер - един от водещите кларинетисти на нашето време с многостранна кариера като солист, камерен музикант и първи кларинетист на Виенската филхармония.

Андреас Отензамер - първи кларинетист на Берлинската филхармония и надарен диригент, който работи с най-големите оркестри.

Програмата на вечерта включва:

Йоханес Брамс - Вариации върху една тематика от Хайдн за симфоничен оркестър
Волфганг Амадеус Моцарт - Концерт за кларинет и оркестър в ла мажор
Роберт Шуман - Симфония №1 " Пролетна " в си бемол мажор

Като солист Даниел Отензамер свири с реномирани оркестри, измежду които Виенската филхармония, Симфоничният оркестър на NHK, Оркестърът на Моцартеум Залцбург с диригенти като Лорин Маазел, Густаво Дудамел, Андрис Нелсънс, Адам Фишер и други

Запален камерен музикант, Даниел Отензамер си сътрудничи с Даниел Баренбойм, сър Андраш Шиф, Барбара Бони, Томас Хемпсън, Боби Макферин, Миша Майски, Хаген Квартет...
Перла измежду записите му е неповторима сбирка от 7 компактдиска, наречена „ The Clarinet Trio Anthology “, обстоен запис на репертоара за кларинет, виолончело и пиано с околните му сътрудници по камерна музика Щефан Конц
и Кристоф Тракслър.

Даниел Отензамер е член на " Philharmonix ", звезден отбор, учреден от членове на Виенската и Берлинската филхармония, който надвишава стилистичните граници и е почетен с премията Opus Klassik през 2018 година
Неговият брат Андреас Отензамер завладя както публиката, по този начин и критиците с брилянтното си музикално майсторство и еластичност като кларинетист, артистичен шеф и диригент.

Той учи диригентство при професор Николас Паске (Ваймар) и усъвършенства гения си при Рикардо Мути, Яап ван Зведен и професор Йоханес Шлайфли (Цюрих). Асистирал е на маестро Франсоа-Ксавие Рот с Лондонския симфоничен оркестър.
Още с дебюта си на диригентския подиум е почетен с премията Neeme Järvi на Академията за диригентство на фестивала в Гщаад.
Андреас е артистичен шеф на фестивала Lotte в Сеул, Корея и на фестивала Bürgenstock в Швейцария.
Освен със Софийската филхармония през сезон 23/24 Андреас ще дирижира Токийския симфоничен оркестър и ще направи своя дебют със Симфоничния оркестър на NHK в стратегия, напълно отдадена на Йоханес Брамс. Следващите диригентски дебюти ще бъдат с оркестъра Метрополитън Монреал, Сеулската филхармония, Камерния оркестър на Потсдам и камерния оркестър Liszt.

Билети за изключителния концерт са налични на касата на зала „ България “ и в партньорската мрежа на Ивентим.

Пълната стратегия на Софийската филхармония може да намерите на: https://sofiaphilharmonic.com/
Следете Facebook страницата на филхармонията: https://www.facebook.com/sofiaphilharmonic
Twitter: https://twitter.com/sofiaphilh
Instagram: https://www.instagram.com/sofiaphilharmonic
Намерете ни и в Youtube: https://www.youtube.com/c/SofiaPhilharmonic

 

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР